Monday, July 9, 2012

Salam Ramadan


SEDEKAH & CABARAN

Assalamualaikum, kepada sahabat-sahabat yg dihormati, blog aljannah munasafar, pada mulanya dilayarkan kerana, bertujuan memasarkan tudung syria dan shawl. Alhamdulilah menerima sambutan
baik dari rakan-rakan dan saudara-mara. Walaupun dipasaran bersepah tudung ada dijual, namun begitu kawan2 tetap memberi sokongan, TQ. Dunia tetap dunia, ada juga suara2 yg tak sedap didengar  sampai di telinga akak, tak paaaa sabarrr! itulah cabaranya. Sahabat-sahabat sekelian,  izinkan akak bercerita sedikit, minta dijauhkan sifat riak, insyaallah, cuma ingin berkongsi, apabila berlakunya jual beli, tudung-tudung syria dan shawl aljannah munasafar pembelian 2011 n 2012, diberikan kepada yang memerlukan walaupun tak sebanyak mana! Mahukah akak sebut satu persatu, atau akak rahsiakan saja? yang pasti ianya kejalan yang diredhai. Akak berasa gembira bila melihat sahabat2 sekelian menyarung tudung aljannah dan disamping itu secara tidak langsung, kawan2 telah menyumbang "sedekah" semoga kita bersama mendapat ganjarannya. (pahala)


MOHON MAAF

Kadang-kadang akak jadi takut, kalau2 termakan dua tiga ringgit, duit aljannah yang patut di dermakan, tapi akak kembali kepada Allah, "Ya Allah maafkan daku jika itu berlaku, aku insan yang lemah" tapi akak cuba sedaya upaya agar berlaku sejujur-jujurnya mengendalikan jualan tudung aljannah. Halalkan lah jika terguna duit dari jualan tudung2 aljannah munasafar dan yang selebihnya akak jadikan modal semula membeli kain, batu kristal, benang dll utk membuat tudung. Minta ampun dunia akhirat.MENERIMA TEMPAHAN TUDUNG & MENULIS PUISI

Lama betul tak post gambar2 tudung baru, eeeem akak sibuk, " menerima tempahan tudung" syria kristal, daripada kawan2. TQ sekali lagi. Blog aljannah munasafar juga, menjadi ruang akak menulis semula puisi-puisi akak. Puisi akak berselerakan merata-rata, lalu akak terfikir mengapa tidak diletak diblog aljannah, jadilah blog caca- marba...he..he..tak pa kot..naaaa, sambil tengok tudung, boleh baca puisi.


POLKODOT DREAM & RAMADAN

Walaubagaimana pun akak, akan post kan gambar2 tudung terbaru aljannah munasafar (shawl) "polka-dot dream" tunggu sat naaa.., baru dok jahit. La ni semua tudung akak cari fabric sendiri, potong dan jahit sendiri, tidak lagi mengupah orang lain. Dengan rela hati, akak tutup tirai aljannah munasafar (tudung) seketika (puisi akan terus berkarya) bagi memberi tumpuan kepada kehadiran bulan ramadan dan  mari kita semarakannya dengan bacaan alQuran dan pada malamnya bersolat tarawih, insyaallah.Akak akhiri, segala yang baik hanyalah datang daripada ALLAH, yang buruk, lalai, lemah n hina itu daripada akak sendiri.
 

No comments:

Post a Comment