Saturday, October 27, 2012

Memori bersama Hajjah Zauyah Binti Yusuff




Beliau sukar untuk memuji, masakkan sesiapa pun, beliau seorang yang cerewet bab masak memasak, kalau beliau kedapur, terlalu tertib dan teratur, dari segi pemilihan bahan2 mentah dia akan memilih yg terbaik dan fresh. Cerewetnya beliau sekecil2 perkara, seperti menghiris bawang, mesti mengikut caranya yg tersendiri. Bila ke dapur bersamanya buat chek takuttt dan gentar. Di pendekkan cerita, masakan beliau memang sedapppp. Al-fatihan utk arwah Hajjah Zauyah Binti Yusuf. Semoga rohnya bersama orang yg beriman disisiNya.


Memori yg chek nak cerita pasai sambal belacan, yg chek buat mendapat pujian drp beliau...terkejut "beruk"   masa tu....eeemmm maknanya memang sedap la sambal belacan ni. Disini chek letak gambar SAMBAL BELACAN yg biasa dan juga SAMBAL BELACAN yg dicampur buah macang.



sambal belacan





masukkan seulas bawang kecil yg dibakar (rahsia utk sambal belacan jadi sedappp)
tak percaya try la !!!








sambal macang.




melelihhh ayaq liuqq dah...
 

No comments:

Post a Comment