Resepi paling mudah disiapkan, anak-anak pun suka makan.
DAGING GORENG KICAP (kentang dan carrot)
daging (ikut suka byk mana)
1 biji kentang
1 biji carrot
kicap lemak manis
2 biji bawang besar (masukkan setelah daging telah masak)
sedikit garam
sedikit kunyit
4 - 5 sudu besar minyak masak.
1 1/2 cawan air
cara-cara membuatnya...layan gambar dibawah
daging dipotong nipis
kentang n carrot dipotong nipis juga
bawang besar (ikut suka la potong bulat ka..bujur ka apa2 aja )
kicap lemak manis
sedikit kunyit
panaskan minyak dan masukan kentang n carrot biar seketika
masukkan daging
kacau sebentar dan tutup
masukkan air utk melembutkan kentang n carrot
apabila nampak kentang n carrot sudah lembut serta daging pun dah masak letak bawang besar
taadaaaa ini rupa DAGING GORENG KICAP.
*ATTN..anak menantu bolehlah mencuba...sangat mudah macam a..b..c.
DAGING GORENG KICAP (kentang dan carrot)
daging (ikut suka byk mana)
1 biji kentang
1 biji carrot
kicap lemak manis
2 biji bawang besar (masukkan setelah daging telah masak)
sedikit garam
sedikit kunyit
4 - 5 sudu besar minyak masak.
1 1/2 cawan air
cara-cara membuatnya...layan gambar dibawah
daging dipotong nipis
kentang n carrot dipotong nipis juga
bawang besar (ikut suka la potong bulat ka..bujur ka apa2 aja )
kicap lemak manis
sedikit kunyit
panaskan minyak dan masukan kentang n carrot biar seketika
masukkan daging
kacau sebentar dan tutup
masukkan air utk melembutkan kentang n carrot
apabila nampak kentang n carrot sudah lembut serta daging pun dah masak letak bawang besar
taadaaaa ini rupa DAGING GORENG KICAP.
*ATTN..anak menantu bolehlah mencuba...sangat mudah macam a..b..c.
No comments:
Post a Comment