Sunday, October 21, 2012

DAGING GORENG KICAP (lagi resepi my mother-in-law)

Resepi paling mudah disiapkan, anak-anak pun suka makan.


DAGING GORENG KICAP (kentang dan carrot)



daging (ikut suka byk mana)
1 biji kentang
1 biji carrot
kicap lemak manis
2 biji bawang besar (masukkan setelah daging telah masak)
sedikit garam
sedikit kunyit
4 - 5 sudu besar minyak masak.
1 1/2 cawan air


cara-cara membuatnya...layan gambar dibawah


daging dipotong nipis



kentang n carrot dipotong nipis juga



bawang besar  (ikut suka la potong bulat ka..bujur ka apa2 aja )



kicap lemak manis



sedikit kunyit



panaskan minyak dan masukan kentang n carrot biar seketika


masukkan daging



kacau sebentar dan tutup



masukkan air utk melembutkan kentang n carrot



apabila nampak kentang n carrot sudah lembut serta daging pun dah masak letak bawang besar




taadaaaa ini rupa DAGING GORENG KICAP.


*ATTN..anak menantu bolehlah mencuba...sangat mudah macam a..b..c.


 

No comments:

Post a Comment